Restaurant-Gasthof
‘t Hommelhof
Watou

Gasthof 't Hommelhof Watou

 De seizoenen trokken in stilte voorbij maar met een nieuwe zomer in zicht wordt de
“Fanfare van Honger en Dorst” in stelling gebracht!

Straks klinkt het startsignaal en gooien wij alle registers open:
 
Smachten, smikkelen, smullen!

Degusteren, savoureren, potverteren! Restofielen, smaakadepten, gastronomen, start het feest en stop met dromen!

‘t Hommelhofmaakt er een supersonisch weerzien van!!

Stefaan en de ploeg van ‘t Hommelhof  ontvangen en verwennen jullie met volle goesting  vanaf vrijdag 11 juni om 18.00u  
Keuken open: van 12.00u tot 14.00u en van 18.00u tot 21.00u

Alsook al de andere dagen, behalve op dinsdag en woensdag en ook op donderdagmiddag

Alle geldende coronamaatregelen worden strikt in acht genomen
*Door een beperking van het aantal zitplaatsen, niet vergeten, vooral tijdig te reserveren.

etalage

 

Stel zelf je gerecht samen, met verse producten uit de koeltoog. Alle bereidingen zijn in huis gemaakt door Stefaan Couttenye van restaurant ’t Hommelhof uit Watou.

De meeste gerechten worden vacuüm verpakt, per persoon en per product.

Opwarmen kan het best au bain-marie , ofwel oven of microgolfoven.

De stoofpotjes, konijn, haantje, hammetje, terrines, kreeft  enzovoort zijn de klassiekers uit de keuken van ’t Hommelhof.
Ook kazen, desserts, picon, gin en  bier uit de westhoek aanwezig.
Dit met  de medewerking van Els Dejonckheere die de werkwijze en details voor opwarmen voldoende zal  doorgeven.
Corona krijgt ons niet klein…..

Sluitingsdagen in Oostende gewijzigd vanaf 22 december.
We zijn gesloten op dinsdag en woensdag.

Watou @Sea Oostende

122925574_10223972106998828_6845108237344312021_n

Lockdown? KOK-UP!

KOK-UP ‘t Hommelhof:“gastronomie op een schaaltje,goesting in een doosje, genieten in een zakje….”

En bier!
Fris of romig, zuur of zoet
een gerecht zonder bier
is als een heer zonder hoed.
Kleine bubbel, grote bubbel?

In Oostende heet de traiteur winkel Kok-Up ‘t Hommelhof , Watou@sea, adres Witte Nonnenstraat 63  naast cultuurcentrum De Grote Post. 
De winkel is open van 9 tot 18uur, gesloten op dinsdag en woensdag, op zondag en maandag gesloten vanaf 16u
Voor info : 0498/630 860 

 

Kerstdagen in Watou @Sea

Javanais van ganzenlever, Poperingse Kruydekoucke en Gandaham.
Confituur van vijgen met St-Bernardus Abt
***
Witloofsoepje met Poperings hommelbier en gerookte zalm (supl. € 6,00)
***
Filet van tarbot met prei en oester uit Grevelinge, in Watou’s Witbier
***
Rollade van kalkoen gevuld met kalfszwezerik en truffel in ’t Kapittel Blond. Wintergarnituur.
***
Kerststronk met Biramisu
viergangenmenu: 54 euro/pp


Eindejaarsfeesten in Watou @Sea
Tartaar van zeebaars en wortel. Jus van Noordzeegarnalen met Poperings Hommelbier
***
Rode bietensoep met zure room en gerookte Oosterschelde paling (supl. € 6,00)
***
Filet van tarbot met prei en oester uit Grevelinge, in Watou’s Witbier
***
Filet van fazant, met groene kool, veenbessen en boschampignons, “Wellington”.
Confit van de bout in ’t Kapittel Prior in cannelloni van knolselder.
***
Variaties rond clémentines
viergangenmenu: 56 euro/pp
ook verkrijgbaar in Watou !!!

 

 

 

  • 122156332_4607991975941246_5491370026677583874_n
  • 122925574_10223972106998828_6845108237344312021_n
  • 122965647_2654154421561995_2444637649201840290_n
  • 122986017_348834019550500_219257136993216486_n
  • 123018584_790465571687214_3221571286657583014_n
  • 123041282_413808943353553_2283151343053796875_n

menukaart

Voorgerechten

Slaatje met gebakken scampi’s, kreeftenmayonaise,

vinaigrette met frambozenbier Boon en balsamicoazijn
€ 19,50

Slaatje van butternut, komkommer en rode biet.

Hang-op yoghurt met rodenbach
€ 19,50

Gerookt varkenshammetje, met zure room en

dressing van ’t kapittel pater
€ 19,50

Terrine van zalm .

Citroenmayonaise met watou’s Witbier
€ 19,50

Hoofdgerechten

Hammetje in Sint-Bernardus tripel

€ 22,50

Stoofpotje van konijn in ’t Kapittel Blond

€ 21,50

Wilde eend in Sint-Bernardus Abt

en sinaasappel
€ 24,50

Steak (le petit nerf) op wijze van de brouwer

met een “duxelle” van ganzenlever, gekonfijte sjalotjes, chi-tac-kee en ossenstaart
€ 29,50

Op het vel gebakken kabeljauw

met boschampignons en spek in Yperman en truffelpuree
€ 31,50

“Catch of the day” met vergeten groenten in

Poperings Hommelbier en mostaard
€ 24,00

“Quiche” van courgettes. Coulis van rode paprika en ’t kapittel blond. Crumble van

olijven en parmezaan. Kruidenolie
€ 21,50

Voor vlotte bediening Gelieve de keuze te beperken tot maximum 3 verschillende gerechten per tafel

Brouwersmenu

Terrine van zalm . Citroenmayonaise met watou’s Witbier
Of
Gerookt varkenshammetje, met zure room en dressing van ’t kapittel pater
Of
Slaatje van butternut, komkommer en rode biet. Hang-op yoghurt met rodenbach
***
Wilde eend in Sint-Bernardus Abt en sinaasappel
Of
“Catch of the day” met vergeten groenten in Poperings Hommelbier en mostaard
Of
“Quiche” van courgettes. Coulis van rode paprika en ’t kapittel blond.
Crumble van olijven en Parmezaan. Kruidenolie
***
Gekarameliseerde perzik met pistache-ijs en koude sabayon van frambozenbier
Of
Pana cotta van peer met amandelen en chocolade
Of
De suggesties van onze Belgische Kaasmeesters (supl. € 5,00)

€ 45,00 dienst en BTW incl.

(Deze menu’s worden geserveerd voor het volledige gezelschap van uw tafel)

Watou

Watou ons dorp

Dat de Westhoek inspireert, is genoegzaam bekend en dat Watou daarbij een belangrijke factor is, hoeft absoluut geen betoog. Natuur en rust zijn de belangrijkste troeven, daar kan geen discussie over bestaan maar visie, respect voor het patrimonium en tomeloze inzet gaven ze een belangrijke meerwaarde. Voeg daar nog wat spreekwoordelijke gastvrijheid aan toe en het Grote Genieten is enkel nog een kwestie van willen. Sinds zo’n 30 jaar, komen elk jaar opnieuw duizenden geïnteresseerden proeven van onze Kunstzomer en om de drie jaar worden de melomanen glorieus in de watten gelegd tijdens het Gregoriaans festival. Muziek, theater, beeldende kunst en poëzie, veel meer is niet vandoen om de grenzen open te gooien en ons goedbewaarde dorp twee maanden lang te laten oplichten vooraleer het zachtjes verglijdt in zijn gemoedelijke zichzelf. Maar vergis je niet! Het mag dan wel rustiger zijn buiten het seizoen, toch valt er heel wat te beleven. Mede dankzij de hogergenoemde evenementen is ons kunstendorp stilletjes uitgegroeid tot een onvervalst Cocagne. Brouwerijen hadden we al en ze zijn alive and kicking. Het horeca-landschap is ongemeen veelzijdig en divers. Het exotisme van de Franse grens schonk de folklore Blauwers en Kommiezen en houdt het ”buitenlandgevoel” intact. Fietsroutes, wandelwegen,… brengen je op de zaligste plekjes maar wie het wat substantiëler wil, vindt tal van musea en bezienswaardigheden binnen een straal van 30 km. Ieper, Poperinge, Veurne, Diksmuide en aan de overkant Cassel, Duinkerke, Rijsel, Bergues… enfin, echt teveel om op te noemen. Kom het een keertje zelf beleven maar trek er in elk geval voldoende tijd voor uit.

Menu Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag

de laatste scheuren het makkelijkst weg …de tristesse van het grijze ruggetje
dan voelt het feestelijk:

een gloednieuw blokje
een fris dekblaadje
en… daaronder…
een grote, rode, feestelijke 1
we scheuren weer een jaartje verder
eerst proeven we de fluwelen intimiteit van een stemmige Kerst
daarna glijden we samen naar de uitbundige bubbels van een nieuwe kans

Een deugddoende Kerst en een succesvol Nieuwjaar!

Stefaan & het Hommelhofteam

 

Tartaar van zeebaars en wortel. Jus van Noordzeegarnalen met Poperings Hommelbier
Le tartare de bar et carottes. Le jus de crevetttes, de la mer du Nord à l’Hommelbier de Poperinge
***
Rode bietensoep met zure room en gerookte Oosterschelde paling
La soupe de betterave rouge, à la crème aigre et anguille fumée de l’Escaut de l’est
***
Filet van tarbot met prei en oester uit Grevelinge, in Watou’s Witbier
Le filet de turbot aux poireaux et huître de Grevelinge, à la Blanche de Watou
***
Filet van fazant, met groene kool, veenbessen en boschampignons, “Wellington”.
Confit van de bout in ’t Kapittel Prior in cannelloni van knolselder.

Le filet de faisan, chou vert, airelles et champignons des bois, “Wellington”.
Le confit de la cuisse à la ‘t kapittel Prior en cannelloni de céleri rave
***
Variaties rond clémentines
Les variations autour la clémentine

€ 84,00 BTW en dienst incl.
€ 84,00 TVA et serv. incl.

€ 110,00 met passende bieren
€ 110, 00 aux bières correspondantes

€ 126,00 met passende wijnen
€ 126,00 aux vins correspondantes

Oudejaarsavond: keuken open vanaf 19.30u
Dit menu kan ook op Nieuwjaarsdag, verkrijgbaar zijn in een verkorte versie

  • hommelhof-gerechten-5
  • hommelhof-gerechten-4
  • hommelhof-gerechten-3
  • hommelhof-gerechten-1
  • hommelhof-gerechten-2

Historiek

Voorbestemd voor een carrière ”waarbij je je handen niet hoefde vuil te maken”, belandde ik, tegen alle goede raad in, achter het fornuis. Thuis, in Antwerpen, noemden ze me dan ook ”onze Keikop” (terwijl vader zelf van Poperinge kwam) maar juist die eigenzinnigheid én een dosis geluk voerden mij terug naar mijn roots in Watou. ’t Hommelhof, trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor recepten met bier, bestaat ondertussen 28 jaar! De weg hiernaartoe is beslist niet steeds over rozen gegaan maar de mooie momenten domineren het parcours. Na een opleiding aan hotelschool ”Ter Duinen” in Koksijde begon de moeizame weg van koelie tot kok. Heel wat enthousiaste chefs in binnen- en buitenland leerden mij de knepen van het vak tot ik de sleutel van het tabernakel kreeg uit handen van Marc Paesbrugghe. De chef van het voormalige sterrenrestaurant Sir Anthony Van Dijck toonde mij dat grenzen fictie zijn en dat je moeten durven verder gaan waar anderen stoppen. Het wachtwoord ? Creativiteit! Koken is evenzeer denken als doen! Smaken ondersteunen elkaar of contrasteren maar het grote geheim schuilt in de juiste balans. Net als velen voor mij zocht ik een tijdje mijn heil in een zekere buitenissigheid maar algauw begon het te dagen dat de eenvoud voldoende complex is. Trends en snufjes zijn geen lang leven beschoren. Daarnaast is het vooral een kwestie van enkel vrede nemen met de beste producten en daarvoor moet je vaak vroeg uit de veren. Gaandeweg maakte ik kennis met bijzonder toegewijde producenten, soms vlakbij de deur, en dat levert het onbetaalbare voordeel dat je het kweek- en teeltverhaal van naaldje tot draadje kan volgen en een ongelofelijke productkennis verwerft.

Zo’n onderneming krijg je uiteraard niet in je eentje op de sporen maar gelukkig staan alle neuzen in dezelfde richting zodat werk en gezin naadloos aansluiten op elkaar. Bovendien maken heel wat gemotiveerde mensen sinds jaar en dag deel uit van ons team. Sommigen onder hen zijn ondertussen op eigen vleugels vertrokken en tot mijn grote vreugde maken ze een voortreffelijke vlucht. Vaak vragen ze me tips of raad en om het iedereen naar de zin te maken heb ik mijn inspiratie neergepend in een lijvig naslagwerk rond ”De Bierkeuken” waarbij ik geprobeerd heb om het alfa en het omega van het koken met bier, zoals de ervaring mij heeft geleerd, uit de doeken te doen. Natuurlijk heb ik het warm water niet uitgevonden en wordt bier sinds mensenheugenis in de keuken gebruikt maar oordeelkundig experimenteren heeft mij meermaals aangename verrassingen bezorgd. Met plezier zet ik mijn boeiende ontdekkingstocht verder vanuit de zekerheid dat de ultieme smaakbeleving ergens ver weg op de gepaste moment ligt te wachten. Als het eenmaal zover is, zijn jullie de eersten om mijn extase te delen!

Stefaan Couttenye

Contact


Watouplein 17 B-8970 Poperinge (Watou)


057/38 80 24


info@hommelhof.be


LIKE ONS OP FACEBOOK


VOLG ONS OOK OP TWITTER


 Restaurant T’Hommelhof – Cuisine à la bière

Gesloten op maandagavond/ dinsdag/ woensdag/ donderdagavond

reserveer hier

Dat de Westhoek inspireert, is genoegzaam bekend!

Watou is daarbij een belangrijke factor en hoeft absoluut geen betoog. Natuur en rust zijn de belangrijkste troeven, daar kan geen discussie over bestaan maar visie, respect voor het patrimonium en tomeloze inzet gaven ze een belangrijke meerwaarde. Voeg daar nog wat spreekwoordelijke gastvrijheid aan toe en het Grote Genieten is enkel nog een kwestie van willen

 

Special-menu voor tijdens de hoogdagen van het Gregoriaans Festival.
van 4 tot 13 mei 2018
Salade van asperges met gemarineerde zalm en vinaigrette van Watou’s Witbier
La salade d’asperges au saumon mariné et vinaigrette à la Blanche de Watou
Of
Terrine van “Hennepot” met mousse van asperges en Watou’s Witbier
La terrine de “potchevlesch” et la mousse d’asperges à la Blanche de Watou
***
Baby-lotte “Duglèré” met champignons en tomaat in Poperings Hommelbier
La Baby-lotte “Duglèré” aux champignons et tomates à la Poperings Hommelbier
Of
Op lage temperatuur in Poperings Hommelbier gegaarde varkensschouder met “stoemp” van lentegroenten
L’épaule de porc cuit à basse température à la Poperings Hommelbier et la purée aux légumes printaniers
***
“Biramissu” met Sint-Bernardus Abt
Le “Biramissu” à la Sint-Bernadus Abt
Of
De suggesties van onze beste Belgische Kaasmeesters
Les suggestions de nos maitres affineurs

€ 37,00 dienst en BTW incl.